The Bear Story MCQ Questions for Class 7 English Chapter 8 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. you guys are looking for Bringing up Kari MCQ Questions for Class 7 English Chapter 8 MCQ question with answers PDF free download as per Bringing up Kari MCQ Questions for Class 7 English Chapter 8 new exam pattern? you come for the right page. Each question has four option followed by the right answer. these Mechanical MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. Which fruit did the bear like the most?

(A) Orange
(B) Pear
(C) Apple
(D) Cherry


Q2. What was bear promised on her (lady’s) return?

(A) An apple
(B) A bread
(C) An orange
(D) A walk on foot


Q3. The bear was very –

(A) Harmful to man or others
(B) Amicable
(C) Detrimental
(D) All of the above


Q4. The strong bear did not mind:

(A) slaying the dogs
(B) being teased by Lapland dogs
(C) sleeping with chains
(D) none of the above around him


Q5. The second bear did not attack the lady as:

(A) it was night time
(B) it could not see
(C) it was afraid of the night
(D) it was afraid of the lady


Q6. The bear eat –

(A) Meat
(B) Bread, cabbage
(C) Milk
(D) All of the above


Q7. How many dogs were the bear’s playmates?

(A) One
(B) Three
(C) Two
(D) Four


Q8. Whom did the lady meet on the way?

(A) Her pet bear
(B) A jungle bear
(C) A lion
(D) A tiger


Q9. While the lady scolding the bear, who got angry after hearing this?

(A) The bear
(B) The cook
(C) The sister of the mistress
(D) All of the above


Q10. The lady realized her mistake when:

(A) she came to know about the
(B) she visited her sister wild bear
(C) the cook told her the home situation
(D) both (A) and (C)


Q11. The lady did not take her pet bear as:

(A) she was not afraid of the forest
(B) she was concerned for his safety
(C) there was a lake
(D) there was a forest


Q12. In the autumn season the bear sit and stare at the –

(A) Basket of fruits
(B) Ripening apple
(C) Clusters of grapes
(D) All of the above


Q13. What did the lady have as a pet?

(A) House
(B) Bear
(C) Dog
(D) Sheep


Q14. Where did the old lady live in a forest?

(A) In a hut
(B) In a decent house
(C) In an old manor house
(D) In a cave


Q15. The bear’s mistress and her sister walk through –

(A) a dense forest
(B) River bank
(C) Their garden
(D) All of the above


We have qualities knowledge to ensure that this question with solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any MCQ question regarding Bringing up Kari MCQ Questions for Class 7 English Chapter 8 . then drop your questions below and will get back to you in no time.

All question answer

Q NO : ANSWER :
1(C)
2(A)
3(B)
4(B)
5(D)
6(B)
7(B)
8(A)
9(B)
10(C)
11(B)
12(B)
13(B)
14(C)
15(A)

Leave a Comment