The Beggar MCQ Questions for Class 9 English Chapter 10 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Moments with Answers


Q1. How did Olga help the beggar?

(A) by giving him food
(B) giving him medicine
(C) by chopping wood for him
(D) none


Q2. Lushkoff is in the habit of

(A) stealing
(B) telling lies
(C) working hard
(D) making the excuse


Q3. What forced Lushkoff to be a beggar?

(A) choir group
(B) his circumstances
(C) his employer
(D) none


Q4. What was Lushkoff in his earlier life?

(A) a village school teacher
(B) a student
(C) a Russian choir singer
(D) none of the above


Q5. Why was Lushkoff removed from the choir?

(A) due to his weakness
(B) due to his drunkenness
(C) weak body
(D) poor health


Q6. What work did Sergei give to Lushkoff ?

(A) preparing notes for him
(B) chopping wood for him
(C) making money by begging for him
(D) watching his home


Q7. How much money Lushkiff was earning as a notary?

(A) 25 roubles a month
(B) 35 roubles a month
(C) 45 roubles a month
(D) 20 roubles a month


Q8. Who was Olga?

(A) a beggar
(B) Sergei’s cook
(C) an advocate
(D) a wood chopper


Q9. How much did money Sergei pay to the beggar for cutting wood?

(A) half a rouble
(B) 40 Copecks
(C) 35 Copecks
(D) 25 Copecks


Q10. Did Lushkoff really want to chop wood?

(A) yes
(B) no
(C) maybe
(D) not known


Q11. What was the name of the cook?

(A) Sergei
(B) Olga
(C) Lushkoff
(D) None


Q12. What did Sergei give Lushkoff for chopping wood?

(A) a pound
(B) a dollar
(C) a frank
(D) a rouble


Q13. What did Sergei give to the beggar?

(A) food
(B) milk
(C) work to chop the wood
(D) none


Q14. What did Lushkoff become later?

(A) an advocate
(B) a bus conductor
(C) a doctor
(D) a notary


Q15. Who is the writer of this story?

(A) Anton Chekhov
(B) Bills Cosby
(C) Anne Besant
(D) None


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1C
2B
3B
4C
5B
6B
7B
8B
9A
10B
11B
12D
13C
14D
15A


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment