The Best Christmas Present in the World MCQ Questions Class 8 English Chapter 1 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. Who was fritz?

(A) Name of the author
(B) The British soldier
(C) German soldier
(D) None of the above


Q2. Who wrote the letter to whom?

(A) Jim to Connie
(B) Connie to Hans
(C) Connie to Morris
(D) Jim to Hans


Q3. We were all standing to in our trenches yesterday morning’, what was the morning about?

(A) New year morning
(B) Birthday morning
(C) Christmas morning
(D) None of them


Q4. Schnapps is

(A) a kind of meat
(B) a German wine
(C) a sauce
(D) a British dish


Q5. The narrator bought the desk from a junk shop because

(A) such a desk was not available anywhere else
(B) the author wanted an ancient roll-top desk
(C) its roll-top was in several pieces
(D) the narrator could not afford a new roll-top desk


Q6. When was the war between the British and the Germans took place?

(A) 1920
(B) 1915
(C) 1914
(D) 1907


Q7. It was written in pencil and dated at the top

(A) Jan 25, 1915
(B) Dec 25, 1915
(C) Dec 25, 1914
(D) Dec 26, 1914


Q8. What happened in no man’s land?

(A) Both the armies fought there
(B) Both armies wished Happy New Year to each other
(C) Both armies wished Christmas to each other
(D) None of these


Q9. By which Christmas did Jim promise to be back home?

(A) 1913
(B) 1914
(C) 1915
(D) 1916


Q10. What was the speaker’s reaction when he realizes

(A) He was ashamed.
(B) He gets very angry
(C) He was embarrassed
(D) He began to cry


Q11. What did the author take out from the drawer?

(A) A tin box
(B) A small tin box
(C) A box
(D) A small black tin box


Q12. When did the author begin to work on the desk?

(A) Christmas eve
(B) New year eve
(C) One winter evening
(D) None of these


Q13. Who wrote the letter?

(A) Connie
(B) Jim
(C) Tommy
(D) Fritz


Q14. What was the German doing?

(A) Mending his rifle
(B) Doing nothing
(C) Waving a bottle
(D) Waving a bottle above his head


Q15. What is the “best Christmas present in the world”?

(A) Jim’s letter
(B) Jim’s return
(C) Jim’s present
(D) Jim’s picture


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(C)
2(A)
3(C)
4(B)
5(D)
6(C)
7(D)
8(C)
9(C)
10(A)
11(D)
12(A)
13(B)
14(D)
15(B)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment