The Bond of Love MCQ Questions for Class 9 English Chapter 9 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Beehive Prose with Answers


Q1. What did the author’s wife request the curator?

(A) to give her back her Baba
(B) to put Baba in a bigger cage
(C) to take care of Baba properly
(D) to give Baba rich food


Q2. The author found Bruno near

(A) Nainital
(B) Kolkata
(C) Darjeeling
(D) Mysore


Q3. Why was Bruno Baba kept chained most of the times?

(A) he was growing too big
(B) he was becoming dangerous
(C) because of the tenants’ children
(D) none


Q4. Who did the author present the sloth bear?

(A) his wife
(B) his son
(C) his daughter
(D) his friend


Q5. What was the name of the poison that Bruno drank?


(A) Sodium carbonate
(B) Bicarbonate
(C) Barium Carbonate
(D) Carbonate


Q6. What did Bruno start to eat?

(A) porridge
(B) fruit
(C) vegetables
(D) all of the above


Q7. How was Bruno fed at home?

(A) milk with a bottle
(B) with grass
(C) with fodder
(D) none


Q8. Barium carbonate was in the house to kill

(A) rats and mice
(B) dogs
(C) bears
(D) all of the above


Q9. Who named the sloth bear Bruno?

(A) narrator
(B) narrator’s son
(C) narrator’s wife
(D) narrator’s friend


Q10. What did Bruno eat one day?

(A) barium carbonate
(B) potassium
(C) thorium
(D) phosphate


Q11. What were the farmers driving out from the fields?

(A) cows
(B) bears
(C) goats
(D) pigs


Q12. What new name did the author’s wife give to Bruno?

(A) Dada
(B) Baba
(C) Bhaiya
(D) Ladla


Q13. What does this story highlight?

(A) the bond of love and care between human beings and animals
(B) care of animals
(C) animals are not always dangerous
(D) animals need love


Q14. What did the author’s wife request the curator?

(A) to give her back her Baba
(B) to put Baba in a bigger cage
(C) to take care of Baba properly
(D) to give Baba rich food


Q15. Whom did the author present the bear as a gift to?

(A) his friend
(B) his children
(C) his parents
(D) his wife


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1A
2D
3C
4A
5C
6D
7A
8A
9C
10A
11D
12B
13A
14A
15D


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment