The Comet 1 MCQ Questions Class 8 English Chapter 9 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. Did he like the publicity he was receiving?

(A) Yes
(B) No
(C) Maybe
(D) Not mentioned in the story


Q2. Who was Duttada?

(A) A Scientist
(B) A Lecturer
(C) A teacher
(D) A Professor of Arts.


Q3. Who also orbit round the sun?

(A) Comets
(B) Planets
(C) Earth
(D) Moon


Q4. What was her husband utterly oblivious of?

(A) Practical problems of living
(B) Her advice
(C) Dibya
(D) All of these


Q5. Who decided to call a meeting of international experts?

(A) Dr. James
(B) Sir John Macpherson
(C) Manoj Dutta
(D) Taylor


Q6. Duttada’s secret ambition was to

(A) discover a new comet
(B) go to London
(C) be famous and wealthy
(D) Just look into the sky and watch it


Q7. Who was Johnson?

(A) Provost of King’s College
(B) Butler
(C) Security officer at Whitehall
(D) Defence Science Advisor, Her Majesty’s government


Q8. Who was professor at King’s College, Cambridge?

(A) Dr. James Forsyth
(B) Sir John Macpherson
(C) Manoj Dutta
(D) Taylor


Q9. Who would order Duttada to bed rest the next day according to Indrani Debi?

(A) Robin Babu
(B) Pratuk Babu
(C) Nabin Babu
(D) Bipin Babu


Q10. Whom did Duttada call ‘ Dibya Chakshu’?

(A) Dibya
(B) Indrani Debi
(C) Duttada, himself
(D) None of them


Q11. What was the name of Duttada’s wife?

(A) Indrani Mukherjee
(B) Indrani Debi
(C) Indrani
(D) Indran Devi.


Q12. What was Dibya according to Indrani Debi?

(A) Supernatural power
(B) God
(C) Designing woman
(D) None of these


Q13. Professional astronomers

(A) generally discover comets
(B) generally look at faint stars
(C) discover planets
(D) are not interested in discoveries


Q14. Who had James given the manuscript to?

(A) Nature
(B) IIA
(C) Sir John
(D) Taylor


Q15. What was Duttada’s ambition in life?

(A) To have a decent house
(B) To discover a comet
(C) To have a lot of money
(D) All the above


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(B)
2(A)
3(A)
4(A)
5(B)
6(A)
7(C)
8(B)
9(C)
10(A)
11(B)
12(C)
13(B)
14(A)
15(B)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment