The Duck and the Kangaroo MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 7 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poems with Answers


Q1. Who is not able to hop in the poem?

(A) kangaroo
(B) other animals
(C) duck
(D) all


Q2. Where did the Duck live?

(A) pond
(B) river
(C) sea
(D) ocean


Q3. What does the word quite in the poem mean?

(A) silent
(B) utterly
(C) enough
(D) all


Q4. How does the Duck describe his pond?

(A) beautiful
(B) loving
(C) attractive
(D) nasty


Q5. Why does the duck praise kangaroo?

(A) for its ability to hop and move to places
(B) for its size
(C) for its appearance
(D) none


Q6. What sound does a Duck make?

(A) Caw
(B) Quack
(C) Mark
(D) Mew


Q7. Why did the kangaroo first hesitate to take the duck on a trip?

(A) because of its wet feet which he was scared might be cold
(B) he didn’t like the duck
(C) He wants to be alone
(D) he was scared of ducks


Q8. What did the Duck request the Kangaroo?

(A) to give him a ride
(B) to give him food
(C) to play with him
(D) all of the above


Q9. What is this poem about?

(A) desires
(B) different people and their potentials
(C) conversation between a duck and a kangaroo
(D) none


Q10. What did the Duck buy for his wet feet?

(A) shoes
(B) four pairs of worsted socks
(C) clock
(D) all of the above


Q11. What is the duck’s wish?

(A) to be in the pond
(B) to hop like a kangaroo and go beyond the pond
(C) to fly in the sky
(D) none


Q12. What did the Duck promise the Kangaroo?

(A) to sing him a song
(B) to give him fish to eat
(C) to tell him a tale
(D) to sit still


Q13. Who makes the sound Quack?

(A) animals
(B) kangaroo
(C) people
(D) duck


Q14. Was the Kangaroo ready to give the Duck a ride?

(A) yes
(B) no
(C) maybe
(D) may not be


Q15. Who is the poet of this poem?

(A) King Lear
(B) Edward Lear
(C) John Keats
(D) None


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1C
2A
3B
4D
5A
6B
7A
8A
9C
10B
11B
12D
13D
14A
15B


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment