The Fight MCQ Questions Class 8 English Chapter 6 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. There were thick red finger mark on his –

(A) Hand
(B) Neck
(C) Thigh
(D) Cheek


Q2. The pool was very:

(A) clean
(B) inviting
(C) cold
(D) all of these


Q3. Which standard was he in, back then?

(A) Fifth
(B) Sixth
(C) Seventh
(D) Eighth


Q4. What can be seen at the bottom of the pool?

(A) Dirt and dust
(B) Harsh rock
(C) Smooth round Pebble
(D) None of these


Q5. What felt like a sin?

(A) Spending the coins
(B) Looking at something in the bazaar
(C) Eating jalebis
(D) Going to school


Q6. What did he find under the rock?

(A) Four rupees
(B) Two rupees
(C) A hairy worm
(D) Both (A) and (C)


Q7. Who addressed himself as a warrior?

(A) The other boy
(B) Ranji
(C) Villagers
(D) None of them


Q8. How much milk did Suraj drink daily?

(A) One seer
(B) Half seer
(C) Two seer
(D) None of the above


Q9. Who wanted to learn swimming?

(A) Suraj
(B) Ranji
(C) Vikrant
(D) Ranjit


Q10. Where did Ranji live with his parents before settling Raj Pur?

(A) Rajasthan
(B) Hyderabad
(C) Rajputana
(D) Patna


Q11. Who said, “kissa khatam, paisa hazam”?

(A) The author
(B) Master Ghulam Mohammed
(C) Halwai
(D) The oldest coin


Q12. Where did he reach as a result of continuous walking?

(A) End of the earth
(B) Beginning of the sky
(C) Kambelpur railway station
(D) Home


Q13. What did the stranger ask Ranji when he first saw him?

(A) How are you, friend?
(B) What are doing here, mister?
(C) Do i know you?
(D) Where are you from?


Q14. With what name did the boy introduce himself?

(A) A fighter
(B) A criminal
(C) A warrior
(D) A student


Q15. What did Ranji do?

(A) He drank some water from the pool
(B) He went away from there
(C) He got into the pool
(D) He did nothing but stayed there quietly


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(D)
2(D)
3(A)
4(C)
5(B)
6(A)
7(A)
8(A)
9(A)
10(C)
11(D)
12(C)
13(B)
14(C)
15(C)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment