The Friendly Mongoose Class 6 MCQ Questions with Answers English Chapter 2

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. What did the farmer bring with him –

(A) A tiny Mongoose
(B) A baby dog
(C) A cat


Q2. What kind of pet did the farmer bring home?

(A) a little puppy
(B) a little kitten
(C) a little mongoose
(D) a little hare


Q3. ‘Caging the birds’ means

(A) taking them to a cage
(B) birds are caged instantly
(C) loss of freedom for them
(D) caged birds


Q4. Who will need a companion?

(A) The baby girl
(B) The Mongoose
(C) The baby boy


Q5. The story is taken from …………

(A) The Grandpa’s Tales
(B) The panchatantra
(C) Dada-Dadi Ki Kahaniya
(D) none of these


Q6. The animals are

(A) enemies to man
(B) good to animals
(C) funloving
(D) the friends of man


Q7. Who lived in a village?

(A) A farmer and his mother
(B) A farmer and his wife
(C) A farmer and his brother


Q8. Where did the farmer go?

(A) to the temple
(B) to the market
(C) to a shop
(D) to his fields


Q9. The farmer’s wife did not trust

(A) the mongoose
(B) her husband
(C) her friend
(D) his son


Q10. “We must have a pet” – who said to whom?

(A) The farmer to his wife
(B) The wife to her husband
(C) The famer to his son


Q11. The farmer’s wife felt sorry

(A) for being late
(B) for hurrying outside
(C) for her husband
(D) for her hasty action


Q12. Where did the farmer and his wife with son lived?

(A) In a town
(B) In a village
(C) In a cave


Q13. What did the farmer’s wife see inside the house?

(A) a mongoose
(B) a black snake
(C) a neighbour
(D) the farmer


Q14. When the farmer’s wife struck the mongoose.

(A) she fell down
(B) she hit the floor
(C) he died after some time
(D) he died instantly


Q15. When the farmer’s son grow up – they will need a –

(A) Pet
(B) Friend
(C) Companion


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(C)
3(C)
4(C)
5(B)
6(D)
7(B)
8(D)
9(A)
10(A)
11(D)
12(B)
13(B)
14(D)
15(C)

Leave a Comment