The Fun They Had MCQ Questions for Class 9 English Chapter 1 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Beehive Prose with Answers


Q1. Why did Margie hate school?

(A) because of machine work
(B) no fun was there
(C) no new things
(D) All


Q2.Tommy’s mechanical teacher was away for

(A) Nearly 2 months
(B) Nearly 1 month
(C) Nearly 3 months
(D) Nearly 2.5 months


Q3. Why did Margie’s mother call the County Inspector?

(A) to repair a leakage
(B) to talk to Margie
(C) to talk to Tommy
(D) to check the fault in Margie’s teacher in the Geography section


Q4. Why would anyone write about school” -Who said this?

(A) Tommy
(B) Margie
(C) Mrs. Jones
(D) Blair


Q5. In which subject was Margie failing repeatedly?

(A) Science
(B) History
(C) English
(D) Geography


Q6. Who is the main character of the story?

(A) parents
(B) children
(C) Margie
(D) Tommy


Q7. Where did Tommy and Margie read various books?

(A) in the library
(B) in the school
(C) on a computer screen
(D) none


Q8. Margie and Tommy took their lessons via

(A) Real book
(B) Mechanical teacher
(C) Attending schoolrooms
(D) None of the above


Q9. Who went to school?

(A) Margie
(B) Tommy
(C) Teachers
(D) Margie and Tommy’s ancestors


Q10. How many subjects are mentioned in this chapter

(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 1


Q11. Who was teaching the students in the modern era?

(A) a teacher
(B) parents
(C) computer
(D) a mechanical robot teacher


Q12. What is a Virtual Classroom?

(A) class outside classroom
(B) class in the garden
(C) class in the field
(D) where learning done is through computer software and internet


Q13. Where did Tommy find the book?

(A) in a public library
(B) in a library
(C) in his house
(D) on the roadside


Q14. Century means

(A) 10 years
(B) 1000 years
(C) 100 years
(D) 110 years


Q15. Who didn’t want a strange man as a teacher?

(A) Tommy
(B) Blair
(C) Mrs. Jones
(D) Margie


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1D
2B
3D
4B
5D
6C
7C
8B
9D
10B
11D
12B
13C
14C
15D


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment