The Great Stone Face 2 MCQ Questions Class 8 English Chapter 10 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot.Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. Was the poet true about Ernest being the prophecy?

(A) Yes
(B) No
(C) May be
(D) None of these


Q2. When he was reading, he lifted his eyes to :

(A) the hills
(B) to the Great Stone Face
(C) the mountain
(D) the sky


Q3. The fame had come to Ernest

(A) unsought for and undesired
(B) with his hard work
(C) because of his resemblance with the Great Stone Face
(D) because of his wealth


Q4. What does the poet compare Ernest’s life with?

(A) The Great Stone Face
(B) Poetry
(C) Himself
(D) Ernest’s mother


Q5. What had Ernest become beyond the limits of the valley?

(A) Famous
(B) Unimportant
(C) Cruel
(D) None of these


Q6. What did the people accept as true about Ernest?

(A) That he looked like Great Stone Face
(B) That he was very rich
(C) That he loved people
(D) None of these


Q7. Who was Ernest?

A native of the valley
(B) A poet
(C) A General
(D) A businessman


Q8. The poet, as he listened, felt that the life and character of — were a nobler strain of poetry than he had ever written’.

(A) Ernest
(B) Great stone face
(C) Himself
(D) None of these


Q9. What was Ernest to the various people who came to meet Ernest?

(A) Teacher
(B) Doctor
(C) Counsellor
(D) Tourist Guide


Q10. The story is written by

(A) Nathaniel Hawthorne
(B) John Keats
(C) Ruskin Bond
(D) Zulfikar Ghose


Q11. What had God granted Ernest to this earth while he had been growing old?

(A) Teacher
(B) Merchant
(C) Poet
(D) Priest


Q12. When the poet went to meet Ernest, what was he doing?

(A) Taking tea
(B) Praying to God
(C) Writing something
(D) Reading a book


Q13. Why did the people want to talk to them?

(A) He was rich
(B) He helped the poor
(C) He attended all
(D) He received all with gentle sincerity


Q14. Whom were the reasons the poet denied to be the face of the Great Stone Face?

(A) His friend
(B) Neighbour
(C) Poet
(D) He, himself


Q15. As he read he lifted his eyes to the ——‘

(A) Mountain
(B) Sky
(C) Stars
(D) Moon


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(C)
3(A)
4(B)
5(A)
6(A)
7(A)
8(A)
9(C)
10(A)
11(C)
12(D)
13(D)
14(C)
15(A)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment