The Great Stone Face MCQ Questions Class 8 English Chapter 9 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. The Great Stone Face had become a —– to him.

(A) Inspiration
(B) Friend
(C) Teacher
(D) All of them


Q2. Who would resemble the Great Stone Face?

(A) The greatest and noblest man
(B) The poet
(C) The kind man
(D) The healthy man


Q3. The melting away of gold means

(A) making a gold pot
(B) making goldcoins
(C) melting gold coins
(D) vanishing of wealth.


Q4. What sentiments were expressed by the Great Stone Face?

(A) Kindness
(B) Humour
(C) Sympathy
(D) Gratitude


Q5. Why did Ernest not believe that he looked like Great Stone Face?

(A) He thought himself so
(B) He did not believe in the story
(C) He was proud
(D) He found no resemblance between the two faces.


Q6. The meaning of ‘immense’ –

(A) Tiny
(B) Middle
(C) Huge
(D) None of these


Q7. Was Ernest satisfied with the resemblance of Mr. Gather gold to the Great Stone Face?

(A) Yes
(B) No
(C) Never
(D) May Be


Q8. What was the Great Stone Face?

(A) A reflection
(B) A work of nature
(C) An artificial creation
(D) None of the above


Q9. The villagers pardoned his folly which was

(A) to take little notice
(B) to have nothing remarkable
(C) to labour all day
(D) to look upon the Great Stone Face.


Q10. How many times did the people think the prophecy to come true?

(A) Once
(B) Twice
(C) Thrice
(D) None of these


Q11. Which word in the passage means ‘thoughtful’.

(A) dutiful
(B) helpful
(C) assisting
(D) pensive


Q12. Whom was the Childs name?

(A) Great stone face
(B) His mother
(C) To himself
(D) All of them


Q13. Who was the young man that left the valley and settled at a distant seaport?

(A) Gather gold
(B) Blood-and-thunder
(C) Gather bold
(D) None of these


Q14. Why does the author call the face ‘alive’?

(A) It was alive
(B) It exactly looked like a human face
(C) It resembled a human being
(D) None of these


Q15. Many still had faith in this —-‘

(A) Old prophecy
(B) God
(C) Themselves
(C) None of these


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(C)
2(A)
3(D)
4(C)
5(D)
6(C)
7(B)
8(B)
9(D)
10(B)
11(D)
12(A)
13(A)
14(B)
15(A)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment