The Happy Prince MCQ Questions for Class 9 English Chapter 5 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Moments with Answers


Q1. Where did the Swallow die?

(A) in the city
(B) under the fountain
(C) at the feet of the Statue
(D) in a house


Q2. What was the seamstress’s ailing son asking for?

(A) bread
(B) medicines
(C) oranges
(D) drinking water


Q3. What did Swallow become to help the Prince?

(A) His messenger
(B) His friend
(C) His Minister
(D) His Assistant


Q4. What does the Happy Prince ask the little swallow to take to the poor lady?

(A) an orange
(B) a sapphire
(C) a ruby
(D) a bag of coins


Q5. What did Swallow do to be with Happy Prince?

(A) helped him flying here and there
(B) stopped flying to distant places
(C) sacrificed his trip to Egypt
(D) All


Q6. Which country does the river Nile belong to?

(A) England
(B) India
(C) South Africa
(D) Egypt


Q7. What did the Prince do to make the people of his city happy?

(A) told them stories
(B) gave away all his precious gems and stones
(C) talked to people
(D) made Swallow fly here and there


Q8. Where did the little swallow take the ruby to?

(A) to the palace
(B) to the seamstress’ house
(C) to Egypt
(D) nowhere


Q9. Why were Prince and the Swallow so precious?

(A) because of their kindness and selflessness
(B) because of their services
(C) because they had many possessions
(D) they were rich


Q10. Where were the white marble angles sculptured?

(A) in the palace
(B) near the palace
(C) in the cathedral tower
(D) in the seamstress’s house


Q11. What made Happy Prince blind?

(A) Giving away two saphires
(B) an arrow
(C) a shooting gun
(D) stone pelting


Q12. Why was the boy tossing on the bed?

(A) because of fever
(B) because of hunger
(C) because of cold
(D) because of thirst


Q13. Why did Happy Prince give away all his assets?

(A) to eradicate misery and sorrow from his city
(B) to show his power
(C) to show his richness
(D) None


Q14. When the little swallow returned to the Happy Prince after giving a ruby to the seamstress how was he feeling?

(A) cold
(B) painful
(C) dissatisfied and tired
(D) warm and happy


Q15. What did the Happy Prince send for the young playwright?

(A) A ruby from his sword-hilt.
(B) A sapphire from his eyes.
(C) A ruby from his eyes.
(D) A leaf of gold from his face.


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1C
2C
3A
4C
5C
6D
7B
8B
9A
10C
11A
12A
13A
14D
15B


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment