The Lake Isle of Innisfree MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 4 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poems with Answers


Q1. Name the three things that the poet would like to do at Innisfree.

(A) plant 9 bean trees
(B) make hives for honey bees
(C) make a house of clay and wattles
(D) All


Q2. With what will the poet make his house?

(A) bricks and cement
(B) clay and wattles
(C) bamboo
(D) wooden slates


Q3. What sounds does Yeats yearned to hear?

(A) sound of bees
(B) aeroplanes
(C) automobiles
(D) mobile phones


Q4. What does the poet see in Innisfree land?

(A) glimmering midnight
(B) purple noon
(C) the evening full of linnet’s wings
(D) all the options are correct


Q5. How many rows of beans does the poet want to plant?

(A) 7 rows
(B) 8 rows
(C) 9 rows
(D) 10 rows


Q6. When do the crickets sing?

(A) in the morning
(B) in the evening
(C) in the rainy season
(D) they never sing


Q7. How many lines are there in this poem?

(A) 14 lines
(B) 10 lines
(C) 8 lines
(D) 12 lines


Q8. What does the poet hear at Innisfree Island?

(A) the sound of raindrops
(B) the noise of the wind
(C) the lapping low sounds of the
(D) none of these three options lake water


Q9. Why did the poet want to go to Innisfree?

(A) he wanted to relive his past
(B) to enrich his spirit and feel light away from the noise of the city
(C) to have a change of mood
(D) to explore something new


Q10. How long the poet will live at the Lake Isle of Innisfree?

(A) forever
(B) for a night and day
(C) for two days
(D) none of these options


Q11. Write full name of the poet W.BYeats.

(A) William Butler Yeats
(B) William Blake Yeats
(C) William Burmingham Yeats
(D) None


Q12. Select the name of the poet of the poem ‘The Lake Isle of Innisfree’.

(A) Robert Frost
(B) Subramania Bharati
(C) Coates Kinney
(D) W.B. Yeats


Q13. Name the plants the poet wanted to grow at Innisfree?

(A) gulmohar tree
(B) pine tree
(C) bean plant
(D) apple trees


Q14. How does the poet find Innisfree Island?

(A) simple, natural place
(B) full of beauty
(C) full of peace
(D) all options are correct


Q15. What kind of scene is there at night at Innisfree?

(A) dark
(B) gloomy
(C) charming,and glimmering
(D) none


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1D
2B
3A
4D
5C
6A
7D
8C
9B
10A
11A
12D
13C
14D
15C


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment