The Little Girl MCQ Questions for Class 9 English Chapter 3 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Beehive Prose with Answers


Q1. Whenever Kezia’s father came back from office, Kezia was

(A) Help up with fear
(B) Filled up with happiness
(C) Felt excited
(D) Felt sleepy


Q2. What kind of feeling Kezia had after her father slept off?

(A) Relived
(B) Scared
(C) Funny
(D) Anxious


Q3. Kezia screamed out “Grandma! Grandma!” at night and found

(A) Her grandmother beside her bed
(B) Alice with an icecream
(C) Her mother with a candle
(D) Her father beside her bed with a candle


Q4. Kezia’s father could not play because

(A) He was a giant
(B) He was old
(C) He was too tired after work
(D) He had no holidays


Q5. Kezia’s father took his child in his

(A) Arms
(B) Lap
(C) Car
(D) None of the above


Q6. Kezia’s father asked her to rub her feet against his legs to make them

(A) Warm
(B) Cold
(C) Small
(D) Big


Q7. What did Kezia’s father do in the drawing room on Sunday afternoons?

(A) reading newspaper
(B) taking tea
(C) talking to her mother
(D) sleep on the sofa


Q8. The butcher in Kezia’s nightmare had a

(A) Wide smile
(B) Dreadful smile
(C) Long hands
(D) Big toes


Q9. Kezia was scared of

(A) Going to school
(B) Having nightmares
(C) Visiting doctor
(D) None of the above


Q10. Kezia can’t stay in the dak because it gets

(A) Cloudy
(B) Whispery
(C) Sultry
(D) Cold


Q11. Where did grandmother send Kezia on Sunday afternoons?

(A) to the playground
(B) to the temple
(C) to her friend’s house
(D) to her father and mother in the drawing room


Q12. In the end, Kezia felt that

(A) Her grandmother had a big heart
(B) Her father had a big heart
(C) Her mother had a beautiful smile
(D) Her mother had a big heart


Q13. The father who lived next door of Kezia’s would

(A) Water his plants
(B) Speak angrily
(C) Make barbeque
(D) Play and laugh


Q14. This chapter portrays

(A) A beautiful vacation
(B) A hard phase of life
(C) Relationship between a little girl with her parents
(D) How to be brave


Q15. On the night of hue and cry, after Kezia was put to bed, she watched

(A) Evening light making sad little patterns on the floor
(B) A cartoon
(C) The mood through the window
(D) A nightmare of a giant


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1A
2C
3D
4C
5A
6A
7D
8B
9B
10B
11D
12B
13D
14C
15A


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment