The Lost Child MCQ Questions for Class 9 English Chapter 1 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Moments with Answers


Q1. How were the people dressed for the festival?

(A) Shabbily.
(B) Daily.
(C) Carelessly.
(D) Scantily.


Q2. What was it that attracted the child on the footpath?

(A) The butterflies.
(B) The dragon-flies.
(C) The Doves.
(D) The little insects and worms


Q3. How was the little boy feeling while going to the fair?

(A) Nervous.
(B) Frightened.
(C) Sad and unhappy.
(D) Full of life and laughter.


Q4. What did the parents do when they reached a shady grove?

(A) They collected some flowers for the child.
(B) They lay down to rest for some time.
(C)They sat down on the edge of a well.
(D) They listened to the cooing of doves.


Q5. Who took the child to the fair?

(A) parents
(B) kind man
(C) friends
(D) none


Q6. What happened as the child entered the grove?

(A) A shower of young flowers fell on him.
(B) A dove flew above his head.
(C) His father started shouting at him.
(D) His mother collected some flowers for him.


Q7. Why were the parents holding the hand of their child?

(A) to protect him from the crowd
(B) because of their fears
(C) to help him
(D) None


Q8. What did the child start doing when a shower of young flowers fell on him?

(A) He started collecting the flowers from the ground.
(B)He started gathering the raining petals in his hands.
(C) He started dancing with joy.
(D) He started climbing up the flowering tree


Q9. Where did the child go with his parents?

(A) village fair
(B) cinema hall
(C) circus
(D) All


Q10. What did the child do when he heard the cooing of doves in the grove?

(A) He started cooing like the doves.
(B) He tried to catch the doves.
(C) He ran towards his parents shouting, ‘The dove! The dove !’
(D) He told his parents that he wanted to have the dove


Q11. What does the story show?

(A) working of a fair
(B) working of a village
(C) village people are good
(D) working of a child’s mind


Q12. What shop was there at the entrance of the fair?

(A) A toy shop.
(B) A balloon shop.
(C) A- sweetmeat-shop.
(D) A flower shop


Q13. Who is the author of the lesson “The Lost child”?

(A) Sudha Murthy
(B) Mulkh Raj Anand
(C) Amrita Pritam
(D) All


Q14. What was the child’s, favourite sweet?

(A) Gulab Jamun.
(B) Rasagulla.
(C)Burfi
(D) Jalebi.


Q15. The child asked for a garland of flowers but then he moved on without waiting for an answer. Why?

(A) He knew his parents would refuse to buy him those flowers.
(B) He knew his parents would say they were cheap flowers.
(C) Both a and b above.
(D) Neither a nor b.


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 Social Science PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1B
2D
3D
4C
5A
6A
7A
8B
9A
10C
11D
12D
13B
14C
15B


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment