The Necklace MCQ Questions for Class 10 English Chapter 7 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet


Q1. What change came in the life of Loisels after raising a big loan?

(A) they sent away the maid
(B) they changed their lodgings
(C) they rented some rooms in an attic
(D) all of the above


Q2. What do you mean by the word “dismay”?

(A) shock
(B) surprise
(C) concern
(D) all of these


Q3. What seemed as the next problem to her?

(A) not finding a dress good enough
(B) having no jewels
(C) there was no problem
(D) none of the above


Q4. Why did she throw away the letter?

(A) she had nothing to weak
(B) she had no jewellery to carry
(C) she had no bag to carry
(D) both A and B


Q5. How much Loisels had to spend to replace the necklace?

(A) eighteen thousand francs
(B) thirty-six thousand francs
(C) forty thousand francs
(D) fifty thousand francs


Q6. Who did he receive an invitation from?

(A) the Minister of Public Instruction
(B) the Minister of Public Health
(C) the Minister of Public Safety
(D) the Minister of Public Education


Q7. When did Mr and Mrs Loisel return home from the ball?

(A) at 2 a.m.
(B) at 3 a.m.
(C) at 4 a.m.
(D) at 5 a.m.


Q8. What was he planning to do with the money he had saved?

(A) buy her a dress
(B) buy a gun for himself
(C) invest somewhere
(D) all of these


Q9. How did she look on the day of the ball?

(A) elegant
(B) gracious
(C) full of joy
(D) all of these


Q10. Did he agree to give her that money?

(A) yes
(B) no
(C) maybe
(D) none of the above


Q11. What did Mrs Loisel borrow from Mme Forestier?

(A) a bracelet
(B) a necklace
(C) a Venetian Cross
(D) all of the above


Q12. When would she weep for whole days?

(A) after dinner
(B) after lunch
(C) after visiting her friend
(D) any time


Q13. From where did Mrs Loisel borrow the necklace?

(A) Mme Hillary
(B) Mme Forestier
(C) Mme Many
(D) Mme Anne


Q14. What seemed as the next problem to her?

(A) not finding a dress good enough
(B) having no jewels
(C) there was no problem
(D) none of the above


Q15. What all did they do to repay?

(A) sent away the maid
(B) change their lodgings
(C) husband working the evenings and nights too
(D) all of these


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1D
2D
3B
4D
5B
6A
7C
8B
9D
10A
11B
12C
13B
14B
15D

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment