The Open Window MCQ Questions Class 8 English Chapter 7 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. How many years ago did his sister stay in the country?

(A) Seven
(B) Four
(C) Five
(D) Six


Q2. Which disease did the author suffer from?

(A) Water phobia
(B) Bad nerves
(C) Tuberculosis
(D) Cholera


Q3. Name the youngest brother of Mrs. Sappleton

(A) Bertie
(B) Frampon
(C) Daniel
(D) Ronnie


Q4. How old was the niece of Mrs Sappleton?

(A) Fifteen
(B) Eleven
(C) Fourteen
(D) Sixteen


Q5. How has the niece been described?

(A) Not confident
(B) Self-possessed
(C) Cheerful
(D) Anxious


Q6. There had been ‘sufficient silent communion’ between Framton and

(A) Sappleton
(B) Mrs. Sappleton
(C) Ronnie
(D) Vera


Q7. What was kept open every evening till it is quite dusk?

(A) Door
(B) Cupboard
(C) Window
(D) None of these


Q8. What were the men carrying in their hands?

(A) Guns
(B) Pistols
(C) Googles
(D) Towels


Q9. Did they appear to Mrs Sappleton as they were muddy up to the eyes?

(A) Yes
(B) No
(C) Maybe
(D) Not mentioned in the story


Q10. What did Mr. Nuttel’s sister give him?

(A) Letters of her neighbours
(B) List of good doctors
(C) A telegram
(D) Letters of introduction


Q11. Who went off for a day’s shooting?

(A) Mrs. Sappleton’s husband
(B) Mrs. Sappleton’s two young brothers
(C) Spaniel
(D) All of them


Q12. Framton was horrified by what Mrs. Sappleton said because

(A) she was telling a horrible story
(B) of the impact on his mind of Vera’s lie
(C) he thought that she was a ghost
(D) he had a sudden pain


Q13. Whose specialty is inventing thrilling stories?

(A) Sappleton
(B) Vera
(C) Frampton
(D) Ronnie


Q14. What is the name of Mr. Sappleton’s niece?

(A) Veena
(B) Veerangana
(C) Vera
(D) Vegmati


Q15. Who was Framton about to have a collision with?

(A) Mrs Supleton
(B) Mrs Suppleton’s husband
(C) Cyclist
(D) Sapien


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(B)
2(B)
3(D)
4(A)
5(B)
6(D)
7(C)
8(A)
9(B)
10(D)
11(B)
12(B)
13 (B)
14 (C)
15(C)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment