The Proposal MCQ Questions for Class 10 English Prose Chapter 11 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

          Bestmcq.com

Q1. Soon, Chubukov would come back with:

(A) his cousin
(B) his brother
(C) his neighbour
(D) his daughter


Q2. When was the diary given to Anne?

(A) 11th birthday
(B) 12th birthday
(C) 13th birthday
(D) 14th birthday


Q3. What is a student’s trait?

(A) Walking
(B) Talking
(C) Running
(D) Studying


Q4. The good qualies of the dog mentioned are:

(A) purebred, firm on his feet and well-sprung ribs
(B) purebred, faithful and beautiful
(C) well-sprung ribs, playful, purebred
(D) none of the above


Q5. What did Chubukov had to say about the land?

(A) they were his
(B) They were Lomov’s
(C) they were still disputed
(D) they belong to none of them


Q6. What do they argue about after holding each other’s hands?

(A) dogs
(B) land
(C) marriage venue
(D) the cuisine


Q7. Who is squeezed between Lomov and Natalya emotionally?

(A) Natalya’s father
(B) Natalya’s mother
(C) Natalya’s brother
(D) Natalya’s aunt


Q8. Which land were they fighting about?

(A) Oxen Meadows
(B) Birchwoods
(C) Burnt Marsh
(D) All of the above


Q9. She is expected to consent for the:

(A) property deal
(B) marriage proposal
(C) quarrelsome dog
(D) huge house


Q10. What was Anne Frank’s full name?

(A) Anneliese Marie Frank
(B) Anna Mariam Frank
(C) Anne Mark Frank
(D) Anneliese Martina Frank


Q11. Who was Mr. Keesing?

(A) Anne’s Father
(B) Anne’s Maths teacher
(C) Anne’s Uncle
(D) None of the Above


Q12. One defect about the dog is that:

(A) he is lame
(B) he is dumb
(C) he is deaf
(D) he is old


Q13. When does Natalya accept the proposal?

(A) when Lomov went unconscious
(B) when they finished arguing
(C) when he proposed her
(D) when Lomov came back in


Q14. The play is set in which country?

(A) India
(B) France
(C) Russia
(D) Japan


Q15. Who gave the meadows to Natalya’s father?

(A) Aunt’s grandmother of Lomov
(B) Aunt’s grandfather of Lomov
(C) Aunt’s sister of Lomov
(D) Aunt’s brother of Lomov


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1D
2C
3B
4B
5A
6A
7A
8A
9B
10A
11B
12D
13A
14C
15A

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment