The Quarrel Class 6 MCQ Questions with Answers English Poem 3

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. Who hated one another?

(A) The poetess and her mother
(B) The poetess and her sister
(C) The poetess and her brother


Q2. Both the siblings felt that the other was ,

(A) right
(B) wrong
(C) honest
(D) dishonest


Q3. Who knew that he was wrong –

(A) Brother
(B) Sister
(C) The poetess


Q4. It seems that the poet and her brother, quarrelled on

(A) a petty matter
(B) some very important matter
(C) money matter
(D) property


Q5. Who said that he was right –

(A) The poetess
(B) Brother
(C) Sister


Q6. The siblings quarrelled:

(A) for a patty
(B) over a petty point
(C) not to fight again
(D) for a piece of cake


Q7. Who quarrelled with her brother?

(A) The poet
(B) The poetess
(C) The sister


Q8. ‘Fell out’ means:

(A) fell down
(B) quarrelled
(C) got-out
(D) patched up


Q9. Tick the correct word –

(A) Quarrel
(B) Querel
(C) Quarral


Q10. The exchange of hot words led to:

(A) diseases
(B) hatred
(C) explosion
(D) a quarrel


Q11. The author of the above poem is

(A) L.M. Halli
(B) Harry Behn
(C) Eleanor Faijeon
(D) Y-Yeh Shuru


Q12. With whom did the poetess quarrel?

(A) Mother
(B) Brother
(C) Sister


Q13. One thing led to another harm, means:

(A) one thing started harming
(B) one thing caused another harmful activity
(C) it began the chain of evil activities
(D) it led to greater blunders


Q14. How was the end of the quarrel –

(A) Strong
(B) Slight
(C) Harmful


Q15. The quarrel ended because:

(A) one of the two was wise
(B) one did not realized the folly
(C) one did not feel sorry
(D) one of them accepted the mistake


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(C)
2(B)
3(C)
4(A)
5(B)
6(B)
7(B)
8(B)
9(A)
10(B)
11(C)
12(B)
13(B)
14(A)
15(A)

Leave a Comment