The Road Not Taken MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 1 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poems with Answers


Q1. Why is the poet asking to be wise while choosing a pathway?

(A) because there is no Going Back option
(B) Because it is the only one road
(C) because it is one sided road
(D) None


Q2. What does Yellow woods mean?

(A) falling leaves
(B) forest with yellow leaves in the autumn season
(C) wood yellow in color
(D) none


Q3. What is the message of this poem?

(A) be wise while choosing and taking decisions
(B) two roads are confusing
(C) road is nothing but a pathway
(D) all


Q4. What do yellow woods represent?

(A) people
(B) older people
(C) poets
(D) choice


Q5. Which thing decides a person’s future according to this poem?

(A) the path one chooses to walk
(B) the path one leaves behind
(C) the regrets
(D) the success


Q6. Why was the poet looking at the path ?

(A) to decide whether it was suitable for him
(B) to see how long it was
(C) to check the road
(D) none


Q7. What do the road signify in the poem?

(A) the path or choice that was left or was not chosen to tread
(B) The pathway
(C) pathway on the roadside
(D) a road with two turns


Q8. What does Poet’s long stare at the path signify?

(A) the time taken by people to decide and making a choice
(B) poet loves nature
(C) idling away of time
(D) relaxation hours


Q9. What does the poem speak about?

(A) about the plight of roads
(B) about the people
(C) about two roads
(D) about the choices made by people


Q10. What does grassy mean in the poem?

(A) the road which is not used by anyone
(B) the comfortable road
(C) te road with all the luxuries
(D) well-built road


Q11. Who is the poet of this poem?

(A) James
(B) William James
(C) William Wordsworth
(D) Robert Frost


Q12. Where does the poet find himself?

(A) on the road
(B) on a bus
(C) on a muddy road
(D) on a fork


Q13. What does the poet’s decision of taking less travelled road signify?

(A) poet’s risk taking habit
(B) arrogance of the poet
(C) poet’s curiosity
(D) poet’s negligence


Q14. What shows that the road has not been used by many people?

(A) the green and untrampelled grass on it
(B) the mud on it
(C) the broken stones on it
(D) All


Q15. What do the words ‘Long I stood’ mean in the poem?

(A) poet’s dilemma
(B) poet was in relaxing mood
(C) poet was enjoying the nature
(D) poet was thinking


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1A
2B
3A
4B
5A
6A
7A
8A
9D
10A
11D
12D
13A
14A
15A


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment