The Selfish Giant MCQ Questions Class 8 English Chapter 3 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. Who was singing outside his window?

(A) Parrot
(B) Canary
(C) Linnet
(D) Hornbill


Q2. Who built a wall around the garden?

(A) A contractor
(B) A landlord
(C) A giant
(D) Some army men


Q3. How did the children enter the garden?

(A) Through the gate
(B) Through a tunnel
(C) Through a hole
(D) Through a ladder.


Q4. In which season the garden bore rich fruit?

(A) Summer
(B) Winter
(C) Spring
(D) Autumn


Q5. What did the Snow do?

(A) Covered the grass with white cloak
(B) Painted the trees silver
(C) Roared all day about the garden
(D) Rattle on the roof of the castle


Q6. The Nature was unhappy with the giant because

(A) he would not allow the children
(B) he would not water the plants properly to play
(C) he was very cruel
(D) he loved cold and frost


Q7. Whom did the snow and the frost invite to stay?

(A) Rain
(B) North wind
(C) Fog
(D) All of them


Q8. The giant’s garden was:

(A) very big
(B) small
(C) beautiful
(D) far away from the school


Q9. Who stood under the tree in one corner of the garden?

(A) A giant’s son
(B) A little boy
(C) A huge monkey
(D) A little bud


Q10. What was the name of his friend?

(A) Cornish Ogre
(B) Cornwall Ogre
(C) Turkish Ogre
(D) None of these


Q11. Which colour was the hail dressed in?

(A) White
(B) Grey
(C) Silver
(D) Black


Q12. The sweet music which the giant heard was of

(A) king’s musicians
(B) a piano
(C) a wind instrument
(D) a little linnet


Q13. The spring arrived all over the country, what was the reason in the giant’s garden?

(A) Autumn
(B) Winter
(C) Monsoon
(D) Summer


Q14. How did the giant knock the wall down?

(A) With his fist
(B) With his axe
(C) With his mighty stick
(D) None of the above


Q15. The little boy could not climb the tree because he

(A) was afraid
(B) was too small
(C) was lame
(D) found that the tree was too high


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(C)
2(C)
3(C)
4(D)
5(A)
6(A)
7(B)
8(C)
9(B)
10(A)
11(B)
12(D)
13(B)
14(B)
15(B)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment