The Shed MCQ Questions for Class 7 English Chapter 3 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. you guys are looking for CLASS 7 ENGLISH MCQ question with answers PDF free download as per CLASS 7 ENGLISH new exam pattern? you come for the right page. Each question has four option followed by the right answer. these CLASS 7 ENGLISH MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. The ghost hides under the –

(A) Banyan tree
(B) Rotten floorboards
(C) Large bed
(D) All of those


Q2. What does his brother tell him?

(A) That there is a ghost in the shed
(B) There is a snake in the shed
(C) There is a man in the shed
(D) None of these


Q3. What feeling of the poet is exhibited in his peeping through the window?

(A) the poet is emotional
(B) the poet is careless
(C) the poet has a lot of time
(D) the poet is curious


Q4. The child wishes to open the shed. What trait is highlighted here ?

(A) open mind
(B) curiosity
(C) free mind
(D) mystery


Q5. What does the poet know?

(A) That there is no snake
(B) That there is no ghost
(C) That there lives no man
(D) That there is no web


Q6. A spider’s web was hanging –

(A) Across the door
(B) Across the window
(C) Across the ceiling
(D) All of those


Q7. The panes of glass of that window are-

(A) Cracked
(B) Cleaned
(C) Cleared
(D) All of those


Q8. But I will take a peek one day.’ What quality does the poet wish to highlight?

(A) He is brave
(B) He is doubtful
(C) He is fearful
(D) He is rough


Q9. The author’s brother wants him not to:

(A) play in the garden
(B) fear the ghost
(C) touch the web
(D) enter the shed


Q10. The warning of the brother is:

(A) he will be chased by the dragon
(B) he will get hurt
(C) he will soon die
(D) the ghost will kill him


Q11. Where is the shed located?

(A) In the basement
(B) In the garden
(C) On the attic
(D) On the roof


Q12. The hinges of the shed are –

(A) Adorned
(B) Rusty
(C) Rich
(D) All of those


Q13. In the shed there is a window which is –

(A) Very cleaned
(B) Dusty
(C) Washed
(D) All of those


Q14. Name the poem from which these lines have been taken

(A) The Shed
(B) Garden snake
(C) Trees
(D) The Rebel


Q15. The speaker of the poem is:

(A) a child
(B) a lady
(C) an old man
(D) an adult


We have qualities knowledge to ensure that this question with solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any MCQ question regarding CLASS 7 ENGLISH . then drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(B)
2(A)
3(D)
4(B)
5(B)
6(A)
7(A)
8(A)
9(D)
10(D)
11(B)
12(B)
13(B)
14(A)
15(A)

Leave a Comment