The Snake and the Mirror MCQ Questions for Class 9 English Chapter 5 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Beehive Prose with Answers


Q1. Which two important decisions did the doctor take?

(A) to shave daily and always smile
(B) not to give medicines
(C) to leave the room
(D) to kill the rats


Q2. The doctor leaped into the verandah and

(A) Relaxed there
(B) Ran away
(C) Took some fresh air
(D) Witnessed the night sky


Q3. The doctor turned to

(A) Stone
(B) Ghost
(C) Snake
(D) Devil


Q4. How did the doctor’s wife actually look like?

(A) Thin
(B) Fat
(C) Short
(D) None of the above


Q5. The sex of the snake was

(A) Male
(B) Female
(C) Unknown
(D) Wild male


Q6. The doctor ran and ran until he reached his

(A) Clinic
(B) Friend’s house
(C) Wife’s house
(D) Cousin’s house


Q7. What did the snake to after landing on the doctor’s shoulder?

(A) Coiled around his left arm above the elbow
(B) Coiled around his right arm above the elbow
(C) Coiled around his neck
(D) Coiled around his head


Q8. What did the doctor do immediately after reaching his friend’s house?

(A) Smeared oil all over his body and took a bath
(B) Drank a glass of water
(C) Took medicines
(D) Narrated the incident of the snake


Q9. What kind of pain did the doctor feel in his left arm?

(A) A rod of molten fire was slowly but powerfully crushing his arm
(B) A thick rod was inserted across his arm
(C) His arm was lit up with fire
(D) Boiling hot water was poured on his arm


Q10. At what time, the next morning, did the doctor take his friend and few others to move things from his room?

(A) 9 am
(B) 9:30 am
(C) 8:30 am
(D) 7:30 am


Q11. Suddenly, the doctor heard a dull sound that resembled

(A) Sound of frogs
(B) Rubber tube falling on the ground
(C) An opening of a box
(D) Hails falling on the roof


Q12. Why did the doctor have very little things to carry?

(A) Because the storm destroyed most of the things
(B) He was too poor to have many things
(C) The room was too small to keep a lot of things
(D) Some thief had stolen most of the things


Q13. How far was the head of the snake from the doctor’s face?

(A) 2 or 3 inches
(B) 3 or 4 inches
(C) 4 or 5 inches
(D) 1 or 2 inches


Q14. What was the one thing that the thief left behind?

(A) The mirror
(B) The book
(C) The dirty vest
(D) The coat


Q15. The doctor had seen the snake

(A) One more time
(B) Two more times
(C) Three more times
(D) Never again


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1A
2B
3A
4A
5C
6B
7A
8A
9A
10A
11B
12D
13B
14C
15D


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment