The Story of Cricket MCQ Questions for Class 7 English Chapter 10 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. you guys are looking for CLASS 7 ENGLISH MCQ question with answers PDF free download as per CLASS 7 ENGLISH new exam pattern? you come for the right page. Each question has four option followed by the right answer. these CLASS 7 ENGLISH MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. Where is Chepauk?

(A) Cricket stadium in Chennai
(B) Cricket ground in Champaran
(C) An almost circular stadium in Iceland
(D) All of the above


Q2. When did India enter the world of Test cricket?

(A) In 1930
(B) in 1932
(C) In 1950
(D) in 1920


Q3. The blade of the cricket bat is made out of the –

(A) Wood of the willow tree
(B) Leather
(C) Twine


Q4. A test match can gone on –

(A) One week
(B) Five days
(C) Ten days


Q5. Which type of matches are mostly liked by viewers?

(A) International Test Matches
(B) One-day Matches
(C) Twenty-Twenty Matches
(D) Test Matches


Q6. The world’s first Cricket Club was formed:

(A) in Australia
(B) in Melbourne
(C) in Africa
(D) in Hambledon


Q7. Cricket has evolved with time by

(A) Television coverage
(B) global marketing
(C) satellite
(D) all of these


Q8. The length of the cricket pitch is.

(A) 20 yards
(B) 21 yards
(C) 22 yards
(D) 23 yards


Q9. All the most important tools of cricket are made of –

(A) Natural materials
(B) Plastic
(C) Industrial material


Q10. The first written ‘laws of cricket’ were drawn up in –

(A) 1974
(B) 1477
(C) 1744


Q11. Name some Parsi businessmen mentioned in this paragraph.

(A) The Ambanis
(B) Tatas and Wadias
(C) The Birlas
(D) The Sahara Group


Q12. Cricket owes its present popularity to:

(A) Radio
(B) Video
(C) Television
(D) Print Media


Q13. The game of cricket traces its origin from _

(A) England
(B) Mumbai
(C) Maharashtra
(D) Delhi


Q14. The cricket ground can be.

(A) round
(B) oval
(C) either oval or round
(D) none of these


Q15. The world’s first cricket club was format in –

(A) Hambledon
(B) Irak
(C) India


We have qualities knowledge to ensure that this question with solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any MCQ question regarding CLASS 7 ENGLISH . then drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(B)
3(A)
4(B)
5(B)
6(D)
7(D)
8(C)
9(A)
10(B)
11(B)
12(C)
13(A)
14(C)
15(A)

Leave a Comment