The Tale of Custard the Dragon MCQ Questions for Class 10 English Poems Chapter 10 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

                  Bestmcq.com

Q1. Who did Belinda used to tease?

(A) kitten
(B) mouse
(C) dragon
(D) dog


Q2. Who saved everyone from the pirate?

(A) kitten
(B) mouse
(C) dragon
(D) dog


Q3. Name of the characters in this stanzas are

(A) little black kitten
(B) little grey mouse
(C) little yellow dog
(D) all the above


Q4. Where did Belinda live?

(A) in a little white house
(B) in a little yellow house
(C) in a little grey house
(D) in a little pink house


Q5. What did the dragon cry for?

(A) Because he was hurt.
(B) For a new mouse
(C) For a nice safe cage.
(D) None of the Above


Q6. Belinda embraced the dragon whose name was

(A) Mustard
(B) Custard
(C) Ink
(D) Blink


Q7. What happened to the pirate?

(A) He got hurt by dragon
(B) He got a new ship
(C) He got a new workers.
(D) He was killed by the dragon.


Q8. Name the poetic device used in the line “mouth like a fireplace”

(A) Oxymoron
(B) metaphor
(C) Assonance
(D) Simile


Q9. What was the name of the grey mouse?

(A) Custard
(B) ink
(C) blink
(D) mustard


Q10. Who was Blink?

(A) Belinda’s little grey rat.
(B) Belinda’s little grey mouse.
(C) Belinda’s little grey dog.
(D) Belinda’s little grey dragon.


Q11. Winda’ here stands for

(A) wind
(B) window
(C) winner
(D) winning


Q12. What did Custard do to the pirate?

(A) ate him
(B) scared him away
(C) held him hostage
(D) None of these


Q13. Who was Mustard?

(A) Belinda’s little yellow rat.
(B) Belinda’s little yellow mouse.
(C) Belinda’s little yellow dog.
(D) Belinda’s little grey dragon.


Q14. The animals and Belinda heard a

(A) jingle voice
(B) twinkling sound
(C) pleasant noise
(D) threatening sound


Q15. What was the name of Belinda’s little black kitten?

(A) Blink
(B) Custard
(C) Ink
(D) Rither


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1C
2C
3D
4A
5C
6B
7D
8D
9C
10B
11B
12A
13C
14D
15C

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment