The Thief’s Story MCQ Questions for Class 10 English Chapter 2 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet


Q1. What did the boy ask Anil for?

(A) to give him food
(B) to employ him
(C) to give him money
(D) to teach him


Q2. Who is easier to rob?

(A) a careless man
(B) a greedy man
(C) a trusting man
(D) Anil


Q3. What did Anil promise him to teach?

(A) write his name
(B) cook
(C) write full sentences
(D) all of the above


Q4. A queer way to earn money”..What is the meaning of the word “queer”?

(A) strange
(B) famous
(C) rare
(D) illegal


Q5. How often did he change his name?

(A) every day
(B) every week
(C) every month
(D) every year


Q6. How, according to the narrator, would Anil feel upon finding out?

(A) angry
(B) fear
(C) acceptance
(D) sad


Q7. How has the narrator described Anil?

(A) simple
(B) kind
(C) easy-going
(D) all of the above


Q8. What did Anil promise him to teach?

(A) write his name
(B) cook
(C) write full sentences
(D) all of the above


Q9. What name did he tell Anil?

(A) Anil Singh
(B) Hari Lal
(C) Hari Singh
(D) Anil Lal


Q10. Did Anil say anything about the robbery?

(A) yes
(B) no
(C) maybe
(D) none of the above


Q11. What was the name of the shop above which Anil lived?

(A) Laddu Sweet Shop
(B) Rasgulla Sweet Shop
(C) Jamun Sweet Shop
(D) Jumna Sweet Shop


Q12. How was the meal he cooked first night?

(A) delicious
(B) mouth-watering
(C) finger-licking good
(D) terrible


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All Questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1B
2B
3D
4A
5C
6D
7D
8D
9C
10B
11D
12D

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment