The Tiny Teacher MCQ Questions for Class 7 English Chapter 1 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. you guys are looking for Class 7 English with Answers An Alien Hand MCQ question with answers PDF free download as per Class 7 English with Answers An Alien Hand new exam pattern? you come for the right page. Each question has four option followed by the right answer. these Class 7 English with Answers An Alien Hand MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. Which is the commonest kind of ants ?

(A) Black
(B) Yellow
(C) Green
(D) White


Q2. Who spend most of their time searching for food ?

(A) Soldier ant
(B) Queen ant
(C) King ant
(D) Worker ant


Q3. When the queen ant get rid of its wings it then does only –

(A) Lay eggs
(B) Searching food
(C) Make chaos
(D) None of those


Q4. Where is mating between male and female ant done ?

(A) in the nest
(B) on the tree
(C) in the air
(D) under water


Q5. Man wonders that the smallest creature is the:

(A) dullest
(B) cleanest
(C) richest
(D) wisest


Q6. The workers ants spend their time mostly –

(A) Searching for food
(B) Searching for shed
(C) In wondering
(D) None of those


Q7. Which is the smallest, wisest and cleverest insect ?

(A) Fly
(B) Mosquito
(C) Worm
(D) Ant


Q8. Soldiers live in:

(A) buildings
(B) burrows
(C) asylums
(D) barracks


Q9. Where do the ants live ?

(A) Anthills
(B) Jungles
(C) Stable
(D) Trees


Q10. he queen is the mother of –

(A) Only a baby grub
(B) Minimum 100 ants
(C) The entire population of the colony
(D) None of those


Q11. A queen’s wedding flight takes place on a –

(A) Winter day
(B) Rainy day
(C) Hot summer day
(D) None of those


Q12. Each ant does its work:

(A) intelligently and bravely
(B) all of a sudden
(C) only at dawn
(D) both (B) and (C)


Q13. Who is treated as cow in the ants colony ?

(A) Black insect
(B) White fly
(C) Greenfly
(D) Grey fly


Q14. We learn the lesson of from the tiny teacher:

(A) hard work
(B) caring for the young
(C) discipline
(D) all the above


Q15. When the queen ant get rid of its wings it then does only –

(A) Lay eggs
(B) Searching food
(C) Make chaos
(D) None of those


We have qualities knowledge to ensure that this question with solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any MCQ question regarding Class 7 English with Answers An Alien Hand . then drop your questions below and will get back to you in no time.

All question answer

Q NO : ANSWER :
1(A)
2(D)
3(A)
4(C)
5(D)
6(A)
7(D)
8(B)
9(A)
10(C)
11(C)
12(A)
13(C)
14(D)
15(A)

Leave a Comment