The Tsunami MCQ Questions Class 8 English Chapter 2 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. What did Almas father had?

(A) Petrol pump
(B) Bunglow
(C) Hotel
(D) All of these


Q2. When did Tsunami hit South-India?

(A) Dec. 26, 2004
(B) Dec. 26, 2005
(C) Dec. 25, 2004
(D) Dec. 25, 2006


Q3. Who saw the sea slowly rise and start to foam?

(A) Megha
(B) Alma
(C) Tilly
(D) Almas’s friend


Q4. The little girl who saved many lives during the tsunami rage was

(A) Meghna
(B) Almas Javed
(C) Tilly Smith
(D) Penny Smith


Q5. Whom did relief helicopter not see?

(A) Almas Jawed
(B) Meghna
(C) Sanjeev’s wife
(D) None


Q6. Which object did Ignesious take and put down on the ground?

(A) Radio
(B) Refrigerator
(C) Mobile
(D) Television


Q7. The word ‘acute’ in the passage means

(A) sharp
(B) small
(C) good
(D) bad


Q8. Who were killed in the incident?

(A) His two children
(B) Children’s mother
(C) Mother’s brother
(D) All of them


Q9. How did Alma save her life?

(A) By swimming.
(B) By a boat
(C) By climbing on a log of wood
(D) With the help of army men


Q10. How did Tilly become aware of the upcoming calamity?

(A) Video on tsunami
(B) Through a friend
(C) Through a Manager
(D) Through books


Q11. What was Meghna holding on to in the sea?

(A) Tree
(B) Wooden door
(C) Boat
(D) None of these


Q12. Who was saved with Ignesious?

(A) His wife
(B) Three other children
(C) His father
(D) All of them


Q13. Penny is describing a scene from

(A) India
(B) England
(C) America
(D) Thailand.


Q14. Who was Ignesious?

(A) Manager of a co-operative society
(B) Teacher
(C) Officer
(D) Philosopher


Q15. Who was Sanjeev?

(A) Doctor
(B) Lawyer
(C) Policeman
(D) Teacher


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(A)
3(C)
4(C)
5(B)
6(D)
7(A)
8(D)
9(D)
10(A)
11(B)
12(B)
13(D)
14(A)
15(C)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment