The Wonderful Words Class 6 MCQ Questions with Answers English Poem 6

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. To ‘loveliest things’ are

(A) money
(B) fame
(C) beauty
(D) great ideas


Q2. The words can free a thought which is

(A) In a prison
(B) In the mind
(C) In the eyes
(D) nowhere


Q3. If the words are the body, the thought is its

(A) dress
(B) food
(C) soul
(D) swing


Q4. The poem is about

(A) a groom
(B) a girl
(C) words
(D) beauty


Q5. The adverb form of wonderful’ is

(A) wonder
(B) wonderfully
(C) wondered
(D) wondering


Q6. The words we speak

(A) are beautiful words
(B) bring out our thoughts
(C) should be high sounding
(D) should heal


Q7. The passage is taken from

(A) The Wonderful Words
(B) Beauty
(C) A House. A Home
(D) The Kite


Q8. The thoughts die when

(A) they are bad
(B) they are good
(C) they are beautiful
(D) they are not expressed


Q9. English is

(A) a wonderful game of matching thoughts
(B) a foreigner
(C) the dress of soul
(D) a good language


Q10. The poet feels that English has enough words

(A) to express every idea
(B) for us to learn
(C) to confuse us
(D) to write any book


Q11. The real beauty is in

(A) new and beautiful ideas
(B) beautiful words
(C) beautiful expression
(D) surprising words


Q12. According to the poet, everyone wants to hear

(A) good music
(B) in the mind
(C) in the eyes
(D) new and noble thoughts


Q13. The word ‘longing’ is a

(A) gerund
(B) verb
(C) noun
(D) adjective


Q14. The noun form of ‘fed’ is

(A) feed
(B) feeding
(C) food
(D) feeling


Q15. English is a game which is

(A) like cricket
(B) like playing cards
(C) for all persons
(D) for those who love to express themselves


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(D)
2(B)
3(C)
4(C)
5(B)
6(B)
7(A)
8(D)
9(A)
10(A)
11(A)
12(D)
13(C)
14(C)
15(D)

Leave a Comment