Trees MCQ Questions for Class 7 English Chapter 5 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. you guys are looking for CLASS 7 ENGLISH MCQ question with answers PDF free download as per CLASS 7 ENGLISH new exam pattern? you come for the right page. Each question has four option followed by the right answer.these CLASS 7 ENGLISH MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. Mostly tea parties are held under –

(A) A tree
(B) Umbrella
(C) Buildings
(D) None of those


Q2. Why are trees for birds?

(A) Because birds get water from trees
(B) Because birds make nests there
(C) Because birds get wood
(D) None of the above


Q3. If trees are useful, they should be:

(A) chopped down
(B) decorated
(C) preserved
(D) worshiped


Q4. The tree that gives us no shade can also:

(A) be a help in winters
(B) be chopped and used
(C) serve other purposes
(D) both (A) and (B)


Q5. When tree are chopped down, it is called –

(A) Arbour
(B) Timber
(C) Creeper
(D) None of those


Q6. We can swings on –

(A) Leaves
(B) Branches
(C) Roots
(D) None of those


Q7. A tree-house is:

(A) a house made of trees
(B) a shelter in a tree for children to play
(C) a shelter In a tree for birds to play
(D) both (A) and (B)


Q8. Which games do the children play under trees?

(A) Tennis
(B) They swing swings
(C) Cricket
(D) Hockey


Q9. In winter trees make no shade because-

(A) Tree is unable to do anything in winter
(B) In winter trees shed their leaves
(C) Trees only make shade in summer
(D) None of those


Q10. How are trees useful for birds?

(A) to sit on
(B) to build nests on
(C) to hatch eggs
(D) all of these


Q11. Who play ‘Hide and Seek’ behind the trees?

(A) birds
(B) children
(C) passersby
(D) all of these


Q12. Trees make father says-

(A) What a lot of leaves to rake this fall
(B) What a good shelter for human beings.
(C) What a lovely thing to paint
(D) None of those


Q13. Name the poet of the poem.

(A) Shirley Bauer
(B) Maude Rubin
(C) M.B. Armstrong
(D) Michael Rosen


We have qualities knowledge to ensure that this question with solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any MCQ question regarding CLASS 7 ENGLISH . then drop your questions below and will get back to you in no time.

All question answer

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(B)
3(C)
4(A)
5(B)
6(B)
7(B)
8(B)
9(B)
10(D)
11(B)
12(A)
13(A)

Leave a Comment