Two Stories about Flying MCQ Questions for Class 10 English Prose Chapter 3 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

           Bestmcq.com

Q1. What were his parents teaching his brothers and sisters?

(A) to perfect the art of flying
(B) to skim the waves
(C) to dive for fish
(D) all of the above


Q2. When the pilot of the black aeroplane asked the narrator to follow him, in which direction did he turn the aeroplane?

(A) south
(B) north
(C) east
(D) west


Q3. The lesson “His First Flight” is about a

(A) pilot
(B) seagull
(C) parrot
(D) pigeon


Q4. The word ‘twisted’ means:

(A) fell
(B) dropped
(C) turned
(D) stopped


Q5. When he looked down, he saw:

(A) the lights over buildings
(B) the lights on a tower
(C) the lights in the houses
(D) the lights of a big city


Q6. Which of the pilot’s intruments stopped working first?

(A) compass
(B) radio
(C) both stopped together
(D) both were working


Q7. Who is the author of “Black Aeroplane”?

(A) Liam O’ Flaherty
(B) Frederick Forsyth
(C) Roal Dahl
(D) Paulo Coehlo


Q8. What did his parents threaten him with if he didn’t flew away?

(A) to never talk to him
(B) to punish him
(C) to starve him
(D) to abandon him


Q9. Why was the aeroplane twisting in the air?

(A) As it was dark night
(B) As it was a stormy night
(C) Due to lightining
(D) None of the Above


Q10. What was the name of the aeroplane that the pilot was flying?

(A) Airbus
(B) Boeing
(C) Dakota
(D) Minesotta


Q11. He wanted to thank the other pilot for:

(A) his tea
(B) his help
(C) his notice
(D) his plans


Q12. The pilot could not make a contact with:

(A) his colleagues
(B) Paris control
(C) his commander
(D) his boss


Q13. Why could the writer not see anything outside the aeroplane?

(A) Because of lightning
(B) Because it was dark outside
(C) Because there was bird
(D) None of the Above


Q14. Why didn’t the pilot turn the aeroplane back towards Paris?

(A) He wanted to meet his family
(B) He wanted to go on a holiday
(C) He did not want to miss the breakfast
(D) He did not like Paris


Q15. Who fell outwards and downward into space?

(A) Young Seagull
(B) Mother Seagull
(C) Father Seagull
(D) Brother Seagull


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1D
2B
3B
4C
5D
6A
7B
8C
9B
10C
11B
12B
13B
14C
15A

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment