Vocation Class 6 MCQ Questions with Answers English Poem 7

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. Who send the little child to bed?

(A) The mother
(B) The father
(C) The brother


Q2. When it gets dark?

(A) In the morning
(B) In the night
(C) In the evening


Q3. The child wishes to become a gardener to do –

(A) Digging the ground
(B) Selling Bangles
(C) Both A and B


Q4. Who is the speaker in this poem?

(A) The poet
(B) The hawker
(C) The gardener


Q5. The child /poet love the gardener’s –

(A) Digging
(B) Dress
(C) Freedom


Q6. A child wishes to

(A) take breakfast at noon
(B) be a watchman
(C) wash his dress
(D) get up early in the morning


Q7. When no one checks him he will

(A) not get baked in the sun
(B) not spoil his clothes
(C) walk the street all night
(D) not indulge In gossip


Q8. The child wishes to become

(A) a doctor
(B) an engineer
(C) a hawker
(D) a teacher


Q9. The word giant’ is a

(A) noun
(B) gerund
(C) verb
(D) adjective


Q10. The hawker leads a

(A) pious life
(B) carefree life
(C) miserable life
(D) peaceful life


Q11. The child sees the gardener through –

(A) The gate
(B) The window
(C) The door


Q12. The gardener soil his clothes with –

(A) Dust
(B) Rust
(C) Clay


Q13. The child wishes to become –

(A) A engineer
(B) A gardener
(C) A watchman


Q14. The hawker spends a _.

(A) Peaceful life
(B) Carefree life
(C) Miserable life


Q15. Who was digging the ground?

(A) The watchman
(B) The gardener
(C) The hawker


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(C)
3(A)
4(A)
5(C)
6(B)
7(C)
8(C)
9(A)
10(B)
11(A)
12(A)
13(B)
14(B)
15(B)

Leave a Comment