Weathering the Storm in Ersama MCQ Questions for Class 9 English Chapter 6 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Moments with Answers


Q1. What happened when Prashant visited Ersama?

(A) A cyclone hit the village
(B) two friends came to meet him
(C) he saw many things on the road
(D) none


Q2. What role did the women of Kalikuda play?

(A) mothers’ role
(B) caretakers
(C) cooks
(D) none


Q3. What was the impact of the cyclone?

(A) destruction
(B) homes were lost
(C) many lives were lost
(D) all


Q4. How did Prashant clean the filth?

(A) With the help of volunteers
(B) with machines
(C) hired sweepers
(D) none


Q5. Who helped the orphans?

(A) widow women
(B) military
(C) men
(D) all


Q6. What did Prashant love to play?

(A) badminton
(B) football
(C) cricket
(D) chess


Q7. What was the name of Prashant’s village?

(A) Maligudi
(B) Kalikuda
(C) Ersama
(D) None


Q8. The heavy cyclone hit Orissa in

(A) 1998
(B) 1999
(C) 2000
(D) 2001


Q9. Whom did Prashant meet on the way back home after the storm?

(A) two friends and their uncle
(B) cousins
(C) his father
(D) none


Q10. What did Prashant see in the flood water floating?

(A) dead bodies of men, women and children
(B) carcasses of dogs, goats and cattle
(C) household possessions
(D) all of the above


Q11. Who faced the fury of the storm?

(A) A young boy Prashant
(B) Villagers
(C) People
(D) All


Q12. What did Prashant see in the flood water floating?

(A) dead bodies of men, women and children
(B) carcasses of dogs, goats and cattle
(C) household possessions
(D) all of the above


Q13. How old was Prashant?

(A) 18 years
(B) 17 years
(C) 19 years
(D) 20 years


Q14. The name of Prashant’s village is

(A) kalikuda
(B) ersama
(C) palikuda
(D) none of the above


Q15. How long did it rain continuously in Ersama?

(A) for 24 hours
(B) for 36 hours
(C) for 48 hours
(D) none of the above


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1A
2A
3D
4A
5A
6C
7B
8B
9A
10D
11A
12D
13C
14A
15B


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment