What Happened to the Reptiles Class 6 MCQ Questions with Answers English Chapter 9

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. What did happened in Prem’s village?

(A) The people went mad
(B) They started fighting with one another
(C) They had been burnt down temple or mosque
(D) All these above


Q2. The tortoises and the snakes were

(A) scared of the lizards
(B) tired of living in the jungle
(C) troubled by other animals
(D) forcibly sent out of the jungle


Q3. “Would you ever carry a tree on your back?” Who are ‘ you’?

(A) snakes
(B) lizards
(C) tortoises
(D) crocodiles


Q4. Where did the Prem lived?

(A) In the Pambupatti village
(B) Many miles away from Pambupatti
(C) Many hundred miles away from Pambupatti


Q5. The lizards on their back

(A) could carry trees
(B) could not carry trees
(C) could carry eggs
(D) none of the above


Q6. Prem reached Pambupatti which was

(A) a deserted village
(B) a village of forests
(C) a peaceful village
(D) a wild village


Q7. Choose the right name of peaceful village?

(A) Pambupati
(B) Pambupatti
(C) pambupat


Q8. Who used to live in forests of Pambupatti?

(A) cats
(B) dogs
(C) reptiles
(D) tigers


Q9. People in Pambupatti village believed

(A) in simple living
(B) in fighting in the name of religion
(C) in fighting in the name of
(D) in leading a peaceful living language


Q10. Pambupatti is a _ village

(A) Calm
(B) Noisy
(C) Peaceful


Q11. Who is said to carry their houses on their back?

(A) snakes
(B) lizards
(C) tortoises
(D) crocodiles


Q12. What is the name of the narrator of the story?

(A) Prem
(B) Pratim
(C) Pranab


Q13. Makara was rated as important as:

(A) he was the president
(B) he was the biggest
(C) he was the wisest
(D) he was strong and powerful


Q14. “How dare they!” Who were ‘they’?

(A) snakes
(B) crocodiles
(C) lizards
(D) none of these


Q15. What kind of people lived in this village?

(A) Dark
(B) Tall
(C) Fair
(D) Short
(E) All these above


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(D)
2(D)
3(B)
4(C)
5(B)
6(C)
7(B)
8(C)
9(D)
10(C)
11(C)
12(A)
13(D)
14(B)
15(E)

Leave a Comment