What If Class 6 MCQ Questions with Answers English Poem 8

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. The what if slnday today llfe can be

(A) my parents might get divorced
(B) may be. someone poisons me
(C) what if my classmates laugh at me
(D) what if I do not do my H.W.


Q2. Fear will disappear If we

(A) do not think of It
(B) kill it
(C) believe in God
(D) make the Devil our Master


Q3. The mentioned whatifs’ in the poem are

(A) whatif I rise late in the morning
(B) whatlf I am dumb In school
(C) whatif I fall down
(D) whatif I push others


Q4. The child has worries because

(A) he is overburdened
(B) he is tired
(C) of a fearful nature
(D) of the family environment


Q5. Fear will disappear If we

(A) do not think of It
(B) kill it
(C) believe in God
(D) make the Devil our Master


Q6. The child has worries because

(A) he is overburdened
(B) he is tired
(C) of a fearful nature
(D) of the family environment


Q7. Whatif’ in your life should mean

(A) whatif I chance to dream
(B) whatif I daydream
(C) whatif I do not see a dream
(D) whatif I fall


Q8. The cause of fearfulness is

(A) a great terror
(B) lack of confidence
(C) the dark night
(D) not doing the work


Q9. The questions show that the speaker looks at the future with

(A) fear
(B) hope
(C) dismay
(D) courage


Q10. The word ‘flunk’ means

(A) pass
(B) fall
(C) fall
(D) feel low


Q11. These questions relate to

(A) present
(B) future
(C) past
(D) school


Q12. The noun form of ‘sang is

(A) song
(B) sing
(C) sung
(D) singly


Q13. The speaker’s fear was

(A) logical
(B) illogical
(C) necessary
(D) unnecessary


Q14. “I”m dumb in school” means that the speaker might

(A) really go dumb In school
(B) not be able to speak to his friends
(C) not be able to answer the
(D) be absent In school teachers’ questions


Q15. The speaker does not want to

(A) live
(B) be happy
(C) die
(D) succeed


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(C)
2(C)
3(B)
4(D)
5(C)
6(C)
7(A)
8(B)
9(A)
10(B)
11(B)
12(A)
13(D)
14(D)
15(C)

Leave a Comment