Where Do All the Teachers Go? Class 6 MCQ Questions with Answers English Poem 5

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. The phrase pick nos& means to

(A) touch the nose
(B) blow the nose
(C) pull mucus from the nose
(D) scratch the nose


Q2. The speaker feels teachers have no time for

(A) studies
(B) teaching
(C) learning
(D) teachers


Q3. The passage shows that the students are much Impressed by their

(A) parents
(B) soldiers
(C) policemen
(D) teachers


Q4. The speaker thinks that the teachers are always

(A) in pyjamas
(B) dressed like a teacher
(C) in party-wears
(D) shabbily dressed


Q5. The speaker finds It difficult to believe that the teachers are

(A) great people
(B) ordinary people
(C) very learned
(D) rich


Q6. The child poet wonders

(A) why the teachers do not have dress code
(B) if teachers live in ordinary houses
(C) If he could be a teacher
(D) if the teachers ever sleep


Q7. The name of the poet is

(A) Peter Dixon
(B) L.M. Haul
(C) Harry Behn
(B) Y-Yeh-Shure


Q8. The poet refuses to believe

(A) that teachers go home after work
(B) that teachers are no superstars
(C) that they do not do domestic work
(D) that they watch movies


Q9. The poem is about what a child wants to know about

(A) his home
(B) his parents
(C) his teachers
(D) his school


Q10. For him, teachers are

(A) weak
(B) strong
(C) perfect
(D) no role-models


Q11. The speaker finds it hard to believe that his teachers are

(A) great men
(B) ordinary people
(C) learned
(D) educated


Q12. According to the speaker plucking nose’ is

(A) good
(B) bad
(C) serious
(D) ill-mannered


Q13. The things that normal people do are

(A) they do not live with their children
(B) they wear only formal dress
(C) they relax at home
(D) they get up early In the mornings


Q14. They’ In the passage refers to

(A) teachers
(B) students
(C) parents
(D) villagers


Q15. In stanza two, pick their noses means

(A) dig their noses
(B) use fingers to remove mucus from the nose
(C) touch their nose
(D) hit their nose


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(C)
2(D)
3(D)
4(B)
5(B)
6(B)
7(A)
8(A)
9(C)
10(C)
11(B)
12(D)
13(C)
14(A)
15(B)

Leave a Comment