Who Did Patrick’s Homework? Class 6 MCQ Questions with Answers English Chapter 1

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. If the man did a good enough job-

(A) Patrick could get a big prize
(B) Patrick could get a A’s
(C) Patrick could get a B’s


Q2. The phrasal verb ‘staying up nights’ means:

(A) he stayed at night
(B) remained awake at night
(C) living up nights
(D) night-stay


Q3. What was Patrick’s attitude to his studies?

(A) Learnt a lot
(B) No interest
(C) Worked hard
(D) Felt good


Q4. What was Patrick’s wish?

(A) The elf must do Patrick’s all homework till the end of the semester.
(B) The elf must play with him
(C) The elf must play with the little cat


Q5. The elf was helpless and needed:

(A) rest
(B) educational help
(C) practice before working
(D) money


Q6. Patrick always said homework-

(A) Too encouraging
(B) Too boring
(C) Too entertaining.


Q7. Patrick never did his homework because:

(A) he loved to watch T.V.
(B) he enjoyed parties
(C) he hated homework
(D) he was lazy


Q8. What was the cat playing with?

(A) with a doll
(B) with Patrick
(C) with a ball
(D) with a little doll


Q9. Who hated homework-?

(A) Elf
(B) The teacher
(C) Patrick


Q10. Ignoramus is a person who:

(A) is popular
(B) lacks education
(C) knows literature
(D) is arrogant


Q11. Which word in the passage mean ‘shouted’?

(A) yelled
(B) britches
(C) grabbed
(D) grant


Q12. Who will grant Patrick’s wish-

(A) The little Elf
(B) The little doll
(C) The little cat.


Q13. The elf granted a wish:

(A) to show its power
(B) to keep his promise
(C) In return for his protection
(D) to make him rich against the cat


Q14. What did Patrick ask the elf to do?

(A) To play with him
(B) To do his homework
(C) To go with him
(D) None of these


Q15. ‘Little man’s face wrinkled like a dish-cloth’ shows his emotions:

(A) of anger
(B) of fear
(C) of love
(D) of hatred


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(B)
2(B)
3(B)
4(A)
5(B)
6(B)
7(C)
8(D)
9(C)
10(B)
11(A)
12(A)
13(C)
14(B)
15(A)

Leave a Comment